• Pitvarfibrilláció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Arra lennék kíváncsi ,hogy a pivarfibrillációm miért akkor jön elő amikor lefekszem,vagy evés után?Makacs mindennap visszatérő fibrillációim vannak ez még talán fontos lehet .A felírt gyógyszereket rendesen szedem .Rytmonorm.xanax,covencard syncumar.Magas vérnyomásom szépen stabilizálódott gyógyszer hatására(gondolom ez okozhatta a pitvarfibrillációmat)Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Bene Orsolya válasza a pitvarfibrilláció témában

        Kedves kérdező! A szervi szívbetegség nélkül jelentkező pitvarfibrillációk egy részénél megfigyelhető, hogy túlműködik a paraszimpatikus idegrendszer (vagus-dependens pitvarfibrilláció). Ilyenkor az alacsonyabb pulzusszám kedvez a ritmuszavar kialakulásának, pihenéskor, éjjel, vagy étkezések után jelentkezik a pitvarfibrilláció - elképzelhető, hogy önnél is ez a helyzet. Voltak törekvések a ritmuszavar pacemakerrel való megelőzésére, kivédésére, de elég ellentmondásos eredmények születtek, így jelenleg marad a gyógyszeres kezelés.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 12., 11:33; Megválaszolva: 2011. július 15., 21:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés