• Szegycsoni fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Cím! Kb. 1,5 héttel ezelőtt elkezdett fájni a szegycsontom, illetve a bal mellem alatti részen. Folyamatos nyomó érzés, néha úgy érzem, mintha nehezen kapnék levegőt, de nem fulladok. Inkább úgy mondanám, hogy idegesít, hogy miért van az és attól ijedek meg, gondolom ez is hozzájárul, lehet hogy csak odaképzelem a még nagyobb fájdalmat. Allergiás, szezonális asztmás vagyok, azonban nem hiszem, hogy ezektől lenne, használtam hörgőtágítót /Ventolint/, de ettől se lett túl jó. Esetleg lehet reflux? Bár mostanában nem eszek össze-vissza. Nagyon idegesít, hogy pont a szegycsont körüli részen van, remélem nem szív, illetve tüdőprobléma. Kérem segítségét! János

        Dr. Bene Orsolya válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves János! Reflux is okozhat mellkasi fájdalmat, de lehet, hogy csak mozgásszervi problémáról van szó, illetve akár a mellhártya izgalma, gyulladása is okozhat fájdalmat, bár azzal általában köhögés is társul, illetve légvétellel összefügg. HA 1,5 hete folyamatosan fáj, a kardiológiai ok kevésbé tűnik valószínűnek, de egy EKG-t lehet, hogy érdemes lenne nézni. Javasolt a háziorvos felkeresése a lehetséges okok kizárása céljából.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 28., 20:44; Megválaszolva: 2011. július 01., 08:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés