• Alvászavar / Nehéz légzés/ Erős szívdobogás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Azért írok most Önnek, mert van egy új keletû, visszatérõ problémám. Általában a nap végére amikor már fáradt vagyok,de fõként akkor amikor aludni szeretnék, roham jelleggel rám tör egy kellemetlen érzés. Nehéz pontosan körülírni, mert légszomj, hirtelen éberség, szívdobogás érzés keveredik együttesen. Sajnos most éjszaka is 3 és fél órán keresztül küzdöttem a panaszokkal. Úgy érzem ha lefekszem és elkezdek pihenni attól csak fokozódik ez a rosszulléti érzés. Nyakamnál néztem, de becslésem szerint nem dobog gyorsabban a szíven a kelleténél, viszont amikor a legerõsebb a rosszulléti érzés akkor még a fülemnél is hallom, hogy \"kattog\" a vér az ereimben és úgy érzem mintha a vércukrom esne le. (bizsergés, ájulási félelem, tenyér izzadás) Enni pedig eszek rendesen így én nem a cukorra gondolnék elsősorban. Remélem ez alapján a minimális információ alapján tud nekem valami biztatót mondani! Előre is köszönöm a segítségét!

        Dr. Csuth Ágnes válasza a szapora szívverés témában

        Kedves Kérdező! A ritmuszavar okát és típusát kellene tisztázni. Szükség lenne EKG-ra, illetve szívultrahangra a szívben lévő esetleges eltérések tisztázása céljából, kérjen beutalót háziorvosától a kardiológiára.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 17., 07:51; Megválaszolva: 2011. június 19., 14:52

      • Kérdések és válaszok a témakörben: