• Szédülés, szívdobogás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Néhány éve érzem, hogyha felállok ülésből vagy fekvésből (pl. autóból kiszállok, ágyról felkelek) nagyon elkezdek szédülni, a mellkasom picit összeszorul és elkezd dobogni a szívem. Ez egy fél percig kb. így megy aztán elmúlik. Nem vagyok elhízva, 165 cm vagyok és 60 kg. De jellemző a családomban a keringési elégtelenség, anyukám ágáról. Anyukámnak és keresztapámnak rossz a keringés a lábában, visszerekkel van hálózva. Testvéremnek és nekem is kezdődik a combomnál ez az eresedés, de még csak hajszálerekben, de elég sűrűn. Talán erre kéne gyanakodnom, vagy más jellegű a probléma? Milyen vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy kiderítsék mi a bajom? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Veress Dóra válasza a orthosztatikus hipotónia témában

        Kedves Kérdező! Fiatal nőknél gyakori, hogy helyzetváltoztatást követően leesik a vérnyomásuk, ilyenkor egy rövid időre elsötétül a világ, megszédülnek, esetleg hányingerük lesz, és gyorsabban ver a szívük. Ez normális jelenség, nem kell megijedni tőle. Valószínűleg Önnél is ez a helyzet, igyon több folyadékot és ritkulni fognak ezek a kellemetlen pillanatok!

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 14., 13:47; Megválaszolva: 2011. június 14., 22:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: