• Szívbeteg vagyok vagy az emeleten van a gond.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő.Németország 2008 szeptemberében éreztem először,hogy emelkedik a pulzusom 150,180 volt 200 fölött is.Mire orvos elé kerültem mindig el múlt,kétszer is bent tartottak a belgyógyászaton ,de semmi. A végén úgy jártam a belgyógyászatra és az ügyeletre mintha haza járnék.Míg egy jeles napon a szeretett házi orvosom EKG-én rögzítette a 170-es pulzust és így kerültem be a Pécsi Szívgyógyászati Klinikára 2009.01.15-én egy szív katéterezésre. Semmi különöset nem mondtak,írtak fel nekem napi 120mg isoptint(így magyarázták a magas pulzusomat:egy ideg végződés zárlatot okoz).Az isoptint szedem,nem is volt azóta se magas pulzusom. 2009 Októberében Belfastból haza fele más fajta szív problémám jött elő.Normál pulzus,normál vérnyomás csak épp kb.30másodpercenként ki hagyott.Ezt egésszen 2010.12.16-ig bírtam idegekkel.Volt amikor hónapokig nem jelentkezett,de most Decemberben egyre sűrűbb lett. El mentem egy magánrendelésre,ott magnéziumot ajánlottak,elmúlt. Most meg arra ébredek elalvás után kb 10 percre,de néha érzem elalvás előtt is ,hogy jön a roham. Ki ugrik a szívem,majd le akar állni,iszok egy ki s vizet ,sétálok és elmúlik.Ez az egész 5 percig tart talán.Heti vagy havi alkalommal nem sűrűn,de megint van valami.Jelenleg Ausztriába vagyok.Lehet az élet vitel?Nem bírom már idegekkel.Segítsen,kérem.

        Dr. Bene Orsolya válasza a szapora szívverés témában

        Kedves kérdező! Arra lennék kíváncsi, mi történt Pécsett, a szívkatéterezés elektrofiziológiai vizsgálat volt-e, vagy koszorúér-festés, előbbi esetben találtak-e valami ritmuszavart, azt ablálták-e. Elképzelhető, hogy ugyanarról vagy hasonló ritmuszavarról van most is szó, de ezt vizsgálat nélkül nehéz megmondani, jó lenne Holtert nézni. A másik probléma, a kihagyások egészséges szíven is gyakran előfordulnak, ezek általában csak ijesztőek, de többnyire jóindulatúak, MAgne B6 valóban segíthet, míg a stressz, kialvatlanság fokozhatja előfordulásukat. A be-beinduló ritmuszavarral kapcsolatban nem tudom azonban egyértelműen ugyanezt mondani, indokolt lenne egy újabb kivizsgálás.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 08., 21:35; Megválaszolva: 2011. június 14., 20:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés