• Sziv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A lányomnál kéthegyü billentyü elégtelenséget diagnoztizáltak. kodok. z3210 i3410 i3400. kérdésem ez pontosan mit jelent? Kérem mielöbbi válaszát. Köszönettel .Perle

        Dr. Bene Orsolya válasza a mitrális inszufficiencia témában

        Kedves kérdező! Az I betűs kódok alapján a bal pitvar és kamra közötti billentyűnek van egy kis hibája, nevezetesen prolabál, vagyis a szív összehúzódásakor visszacsapódik a pitvarok felé. Emiatt a billentyű nem zár tökéletesen, elégtelenné válik, azaz több-kevesebb vért visszaenged. Többnyire jóindulatú eltérésről van szó, az ultrahangtechnika elterjedésének köszönhetően sokaknál leírásra kerül, általában nincs jelentősége. Nem derül ki azonban a billentyű-elégtelenség foka (ezt I-IV-ig szokták jellemezni), enyhe esetben nincs szükség életmódbeli korlátozásokra, míg IV fokban (bár ez a ritkább eset) műtét javasolt. Összességében jóindulatú eltérésről van szó, ami csak rendszeres kontrollt igényel, ennél konkrétabbat pontosabb adatok hiányában nem tudok írni.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 23., 12:46; Megválaszolva: 2011. május 26., 11:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés