• Pulzusszám

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő / Úr! 9 hónapja kezdtem el újra rendszeresen mozogni,heti 3-4 alkalommal kardió és kondi edzéseket.Jelenleg semmiféle betegségem nincs. A vérnyomásom általában 110 körül van,a kérdésem az lenne,hogy ilyen rendszerességű mozgás és ilyen relatíve alacsony vérnyomás mellett a 60/perc pulzusszám megfelelőnek számít-e? Köszönöm előre is válaszát!!!

        Dr. Veress Dóra válasza a alacsony pulzus témában

        Kedves Kérdező! A rendszeres mozgás megedzi a szívet is. Javul a pumpafunkciója, ami azt jelenti, hogy hatékonyabban továbbítja a vért. A hatékonyság növekedése viszont együttjárhat a pulzusszám csökkenésével, ami csak annyit jelent, hogy a szíve edzett, jó karban van.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. május 16., 17:07; Megválaszolva: 2011. május 17., 15:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: