Szívbaj?

Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérni arra, hogy röviden fejtse ki a leletem két mondatát.És azt is, hogy ezek mennyire kórosak. "A mellső mitralis billentyű jelzetten a bal pitvarba prolabál." "Pitvari sövény középső harmadában kis pitvari aneurisma sejthető." Köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza mitralis prolapsus témában

Kedves kérdező!

Ezek miatt nem kell aggódni, a prolapsus egy jóindulatú billentyűhiba, az Ön esetében jelzettnek írták le, nem kell vele foglalkozni (kicsit lazább a bal pitvar és kamra közötti billentyű) , a kis pitvari aneurysmának is inkább akkor van jelentősége (bár ez is csak sejthető a lelet szerint) , ha van valamilyen ideggyógyászati tünete, és ezen az aneurysmán van egy pici lyuk is (az aneurysma egyébként a pitvarok közötti sövény kiboltosulása, fokozott mozgása) - kezelőorvosa majd eldönti a panaszok, előzmények alapján, kér-e további vizsgálatot, de általában ez az eltérés sem igényel teendőt.

Kérdés: 2011. május 04., 16:40; Megválaszolva: 2011. május 08., 15:20
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitralis prolapsus jelzett mitralis...
Szívbelhártya gyulladás
Kéthegyű billentyű prolapsusa
Szívbillentyű Hiba
Pszichés problémáim lehetnek?