• Pitvarfibrilláció

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Hölgyem köszönöm gyors és kimerítő válaszát!Megint zavarnám ha nem lenne túl nagy gond.Azt bizton állíthatom hogy a szívemnek komolyabb baja nincs a szív ultrahang szerint.Most nem részletezném de a legnagyobb eltérés a bal pitvar kissé tágabb 41x56.Permanens fibrillációt állapítottak meg nálam de de van hogy napokig normális szinusz ritmusom van.Érzem hogy ideg alapon lehet nekem ez a betegségem lhet hogy jobban járnék ha xanaxot szednék 760mg rytmonorm és 5 mg nebispes helyett?Nem iszom nem dohányzom és rendszeresen sportoltam is 45 évesen durva .mindig is ideges természetű voltam nem ez válthatta ki?Előre is köszönöm válaszát.

        Dr. Bene Orsolya válasza a ritmuszavar témában

        Kedves kérdező! Nem mindig lehet megmondani, mi áll a pitvarfibrilláció hátterében, néha egyértelmű az ok: keringési zavar, billentyűbetegség, ionzavar, máskor pl. alkoholfogyasztás válthatja ki, de akár állhat stressz is a háttérben. Mindazonáltal nem javasolnám, hogy a gyógyszereket Xanaxra cserélje, bár esetleg, átmenetileg, kiegészítésképp megpróbálható, bár inkább más stresszoldó technikát támogatnék. Ha valóban vannak hosszabb szinuszos epizódok, mivel a bal pitvar nem túl tág, még esetleg felmerül abláció is a pitvarfibrilláció kivédésére, bár ennek vannak kockázatai, és nem 100%-ban sikeres, de esetleg egy elektrofiziológiai konzultációra megéri elmenni.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 28., 23:42; Megválaszolva: 2011. május 03., 09:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés