• Epilepszia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! 2011-03-28.án Írtam önnek, a férjem 2004 6. hónap óta létező visszatérő rosszulléteiről. És, hogy most a neurológusa be akarja állítani epilepszia gyógyszerre, pedig nincs rá semmi utalás a vizsgálati eredményekben. A tünetein kívül nem utal rá semmi. Azóta volt neki egy hasi uh az negatív lett szív uh negatív. És most volt neki 24 órás szív holter, melynek ez lett az eredménye: A feltehetően technikai probléma miatt túl rövid (4 óra 10 perc) report során mindvégig sr látható 85/min. ált. frekvenciával. Az ektópiásnak jelzett ütések csaknem mindegyike műtermék. Csupán1-2db VES és 5-10 db SVES jelentkezik,izoláltan. Szignifikáns asystolia vagy ST mozgás nem volt. A HRV beszűkült, Az SDNN: 72ms. A vizsgálat megismétlése javasolt. Kérem, hogy segítsen nekem értelmezni ezt az eredményt mert nem mondanak nekem semmit. Az a kérdésem még, hogy amikor megismétlik a vizsgálatot akkor jobban hajtsa-e meg magát mert olyankor ha pl: lapátol akkor szokta érezni ha nem áll le egy idő után akkor rosszul fog lenni. Az ön válaszában az volt, hogy Ön szerint szívritmuszavar vérnyomásesés okozhatja. Köszönettel : Egy 3 gyermekes férjéért aggódó anya

        Dr. Bene Orsolya válasza a szív Holter témában

        Kedves kérdező! Visszakerestem az előző kérdést, amire akkor neurológus válaszolt. A Holter sajnos valóban értékelhetetlen, összesen 4 órát rögzített, de ezalatt nem volt jelentősebb eltérés, végig normál ritmusban volt a férje, az 1-2 VES és SVES extraszisztolékat jelöl, ez egészséges szíven is gyakran előfordul, önmagában nem magyarázza a rosszulléteket. Én is inkább ritmuszavarra tippelek, bár jó lenne tudni, látta-e valaki a rosszulléteket, mi volt a bevezető tünet, nem volt-e rángatózás, mit jelentett az, hogy fél óráig nem látott. Javasolt lenne ismételni a Holtert (ekkor valóban érdemes ugyanúgy végezni a napi teendőket, mint korábban, bár a túl nagy izommunka miatt ismét túl zajos lehet a felvétel), esetleg esemény Holtert, transztelefonos EKG-t feltenni (bár ez utóbbinál rosszullét esetén inkább az ön közreműködésére lenne szükség), indokolt esetben elektrofiziológiai vizsgálat is szóba jön. Az epilepszia elleni gyógyszer beállításához nem tudok mit hozzátenni, valószínűleg érdemes lenne megvárni az összes vizsgálati leletet, főleg, ha az epilepsziát semmi nem támogatja, de erről neurológus tudna többet mondani.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 28., 08:43; Megválaszolva: 2011. május 02., 12:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés