• Mit mozoghatok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Tanácsát szeretném kérni! Januárban volt 1 éve, hogy ablációt végeztek a szívemben, ritmuszavar miatt. Szerencsére azóta nem volt ritmuszavarom, legalábbis olyan nem, mint korábban, (néha gyorsabban ver a pulzusom, időnként extráim vannak, vagy az időjárás változást érzem meg, olyankor egy kicsit furcsán érzem magam) vizsgálatkor kiderült, hogy mitralis prolapsusom van. Sajnos a beavatkozás óta nem igazán merek mozogni, és felszaladt rám kb. 15 kg plusz, amitől szeretnék megszabadulni. Kérdésem az lenne, hogy milyen mozgásformát javasolna, erőltethetem magam dinamikusan is, vagy inkább jógát, pilatest végezhetek. Egyáltalán ha túlerőltetném a szívemet, újra előidézhetem a ritmuszavart? Válaszát nagyon köszönöm, üdvözlettel:

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! Jó lett volna többet tudni magáról a ritmuszavarról, mindenesetre valószínűleg ez nem zárja ki a mozgást. Ha nincs szervi szívbetegség, a prolapsushoz nem társul nagy billentyűelégtelenség (ez sem derül ki a kérdésből), akkor nyugodtan mozoghat, a dinamikus mozgásokkal nincs gond, bill. elégtelenség esetén inkább a statikus mozgások, emelések a kerülendők. Mindenesetre a fokozatosság elvét tartsa szem előtt, nem kell rögtön maximális teljesítményre törekedni, hagyja alkalmazkodni a szervezetét is.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 02., 17:38; Megválaszolva: 2011. április 05., 09:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés