Diovan HTC

Tisztelt Doktornő! Háziorvosom Diovan HTC 80/12, 5 -ös tablettát írt fel. A kérdésem az lenne, hogy okozhat-e az alsó ajamon a gyógyszer nyálkahártya hámlást? Ez belül van az alsó fogsorom előtt.. Időnként leválik, majd nagyon gyorsan begyógyul. A másik az lenne, hogy ennek a gyógyszernek az olcsóbb változata is ugyanilyen jó-e? Most azt javasolta a doktornő. Valzartan HTC-t. Köszönöm a válaszát: Edit

Dr. Csuth Ágnes válasza szívbetegség témában

Kedves Edit!

Nyálkahártya gyulladás, illetve a belső bélelő hám leválása lehet a gyógyszer következménye, de ez egyértelműen akkor mondhat ki, ha a gyógyszer abbahagyása hatására elmúlik. Az olcsóbb generikus verzió is ugyanazt tartalmazza, hatásuk megegyezik.

Kérdés: 2011. március 24., 11:48; Megválaszolva: 2011. március 25., 13:46
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kaphatok-e adókedvezményt a 335/2009....
Kórtörténetem 22 éve kezelnek magas vérnyomással. 2012. október 31-én szívinfarktust kaptam, a területi szívklinikán sikeres katéteres...
szív leállítása
adókedvezmény
Lyukas szívvel születtem.....
Lyukas szívvel születtem.. tényleg...