• Mitralis prolapsus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Orsolya Doktornő! Köszönöm a válaszát. Annyit szeretnék még kérdezni, hogy a fiam rendszeresen jár kondizni és, hogy az aktív edzésektől romolhat-e az állapota? Bármennyire fáradt az edzéseket ki nem hagyná. A test felépítésén is jól látszik az edzés eredménye. Én aggódom mert azt mondták, hogy akinek Mitralis prolapsus betegsége van azt a nehéz fizikai terheléstől kímélni kell. De a fiamat a sok iskolai stressz miatt az edzések éltetik és ez ad értelmet a mindennapjainak. Ő büszkén mondja nekem, hogy mekkora súlyokat tud kinyomni (50-70 kg) én meg aggódom nehogy valami baja legyen. Várom válaszát, egy aggódó édesanya.

        Dr. Bene Orsolya válasza a mitralis prolapsus témában

        Kedves kérdező! A nagy súlyok emelgetése hirtelen vérnyomás-emelkedést eredményez, ez terhelheti a beteg billentyűt, ronthatja annak az állapotát. Ha jelentősebb, II fokú billentyűelégtelenség áll fenn, ill. a billentyű szerkezete is megvastagodott, myxomatosus, erre nagyobb valószínűséggel lehet számítani. Enyhe billentyűhiba esetén, ha nem társul ritmuszavar sem az eltéréshez, elvileg nem tilos az ilyen típusú sport, de rendszeres kontroll javasolt. Mindenesetre konzultáljanak a kezelőorvossal, aki gondozza a fiút és rendszeresen látja UH-gal a billentyűt.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 24., 08:54; Megválaszolva: 2011. március 25., 18:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés