Mitralis prolapsus

Tisztelt Doktornő! A fiam 16 éves és 3 éve állapítottak meg nála Mitralis prolapsust.. A leleten még a következők szerepelnek. MI nincs. AO: 26, BP: 28, BK: 42-21, S: 9-11 mm.. Évente kell kontrollra menni vele (2011.05.31.) . Mostanában azt mondja, hogy szúr a szíve környékén, állandóan fáradt és szédül. Ez összefüggésbe lehet-e a betegségével. Szeptemberbe került be a középiskolába ahol nem igazán tud beilleszkedni, mivel a folyamatos beszólásokat nem tudja kezelni, ezért november óta pszichiáterhez is jár. Tehát nagyon stresszes, ideges és feszült. Ez kihatással lehet-e a betegségére? Várom válaszát, köszönettel egy aggódó édesanya

Dr. Bene Orsolya válasza mitralis prolapsus témában

Kedves kérdező!

A mitralis prolapsushoz társulhatnak kellemetlen mellkasi panaszok, szúró-szorító mellkasi fájdalmak, de jelen esetben valószínűleg inkább a stressz dominál, szerintem nincs ok aggodalomra. Ha egyébként terhelésre nincs légszomj és mellkasi szorítás, nem ájult el, meg lehet várni a májusi kontrollt. Esetleg a szédülés, fáradékonyság miatt egy rutin vérvétel jön még szóba, amire a háziorvos tud beutalót adni.

Kérdés: 2011. március 23., 08:08; Megválaszolva: 2011. március 23., 15:58
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitralis prolapsus jelzett mitralis...
Szívbelhártya gyulladás
Kéthegyű billentyű prolapsusa
Szívbillentyű Hiba
Pszichés problémáim lehetnek?