Szívkatéterezés TERHELÉSES VIZSGÁLAT!

Két hete szív katéterezést végeztek rajtam, nem tarttt tovább 10.percnél, elötte a terhelésnél halálra rémítettek, milyen sulyos beteg vagyok, és életem végéig vérhigítót kell szednem, stb. A katéterezésnél semmit nem találtak! Cukorbeteg vagyok k.b 20 éve.Nem értem, mi az igazság! Eddig egy csomó szív gyógyszert és vérnyomás csökkentőt /10-es tapaszt / használtam több éve, most csak vényomás csökkentőt és a Nebiletet kell szednem, mindent leállítottak,.kinek higgyek! Jelenleg nagyon lecsökkent a vérnyomásom, 79/ 49- et is mértem, a PULZUSOM AZÓTA 53, 57, KB. ELÖTTE EDNYTET VIZHAJTÓST SZEDTEM, ÉS TELJESEN JÓL ÉREZTEM MAGAN, 120/ 70, 80 VOLT A VÉRNYOMÁSOM. MOST SZÉDÜLÖK, LÁTÁS ZAVAROM VAN ROSSZ A KÖZÉRZETEM. VISZÉRMÜTÉTRE MENTEM VOLNA ÉS OTT KEZDŐDÖTT, A KÁLVÁRIÁM, AMIT NEM ÉRTEK. kÉREM VÁLASZÁT TISZTELETTEL, KÖSZÖNETTEL WEINEK IRÉN U.I: . MŰTÉTRE MÉG VÁRNOM KELL, AZT MONDTÁK 40, NAPIG NEM LEHET KATÉTEREZÉS UTÁN. MÜTENI...? ÖSSZE VAGYOK ZAVARVA, 15-20 ÉVE KEZELTEK AMI NINCS, ÉS A TERHELÉS EGYNAPPAL KORÁBBAN VOLT A KATÉTEREZÉSNÉL.

Dr. Bene Orsolya válasza gyógyszerváltás témában

Kedves Irén!

Valószínűleg a terhelés alatt valami nagyon ijesztő EKG-eltérést produkált, ami miatt a sürgős katéterezést javasolták, az indikációt a 20 éve fennálló cukorbetegség is támogatta. Sajnos (vagy jelenleg inkább szerencsére? ) a terheléses EKG sem tévedhetetlen, előfordulnak álpozitív esetek, főleg nőknél. Legbiztosabban szívkatéterezéssel lehet megállapítani, van-e szűkület az koszorúereken, ami pl. egy altatás során nem várt szövődményekhez vezethetett volna. Hogy a vérnyomás miért csökkent le ennyire nem tudom, jó lenne látni a korábbi és a jelenlegi gyógyszereket is, a háziorvos segíthet a gyógyszerek beállításában, csökkentésében. Mindenesetre próbáljon örülni annak, hogy a szívével nincs komoly baj, sok cukorbeteg nem ilyen szerencsés, még ha most a panaszok miatt nem is így érzi. Keresse fel a háziorvost vagy a kardiológus kezelőorvost a gyógyszerek tisztázása érdekében.

Kérdés: 2011. március 21., 18:29 ;Megválaszolva: 2011. március 22., 21:48
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Nyelőcső varicositas
Stent és jogosítvány
Lehet-e szívproblémám?
Mi lehet a baj?
Üdvözlöm. A júliusi vérképem: Húgysav: 426 Glükóz: 4.1 GOT: 97 GPT: 64 GGT: 666 Alkalikus foszfatáz: 168 Triglicerid: 10.8 Lymphocyta%:...
Mitralis prolapsus
Jó napot kívánok! 2009.-egy szív ultrahang vizsgálat (sport miatt) ,Mitrális prolapsust t állapított meg nálam! Jártam 5 évente ultrahangra, most...