Mitralis Prolapsus

Tiszteletem! Megállapítottak nálam 2010.novemberben mitrális prolapsus.Volt holtervizsgálat ami elvétve mutatott egy-egy sves-t és vest.Illetve egy alkalommal néhány másodpercig tartó bigemin Ves-ek.Triplet, nsVt. A Doktornő szerint nem kell gyógyszert szednem, ne foglalkozzak vele.Sokszor fáj a hátam középen a gerinc körül ill.a mellkasom.Ön szerint meg kell ijednem, vagy valóban ez nem veszélyes betegség? Köszönöm a válaszát! Berkes Beatrix

Dr. Bene Orsolya válasza mitralis prolapsus témában

Kedves Beatrix!

A mitralis prolapsushoz gyakran társulnak kellemetlen mellkasi panaszok, extrák, ezek nem rosszindulatúak, nem kell miattuk aggódni, ahogy a prolapsus miatt sem. Esetleg az NSVT-t lehetne hossztól, gyakoriságtól függően körbejárni, de prolapsus esetén általában ez sem jelent extra rizikót. MAgne B6 megpróbálható az extrák csökkentésére, illetve próbáljon kevésbé figyelni a kellemetlen tünetekre, a szorongás inkább fokozhatja őket.

Kérdés: 2011. március 20., 12:36; Megválaszolva: 2011. március 22., 21:11
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitralis prolapsus jelzett mitralis...
Szívbelhártya gyulladás
Kéthegyű billentyű prolapsusa
Szívbillentyű Hiba
Pszichés problémáim lehetnek?