ACE gátló nélküli vérnyomáscsökkentő nincs?

Ednytet+Betalocot szedek, azóta folyton köhögök.Nem tudom elképzelni, hogy kizáró lag "köhögtető" tabletták vannak! NINCS szervi oka, inkább a stressz (hát, amiket át kellett élnem, 10 embernek is elég lenne! Kérem szíves segítségét, mire lehet ne lecserélni (ja, "ugrálós", így nem jó a 12 órás=napi 1 szemes megoldás! ) Nagyon várom segítségét, tisztelettel: Mészárosné

Dr. Szanyi Andrea válasza ACE gátló témában

Kedves Kérdező!

Az ACE gátlók viszonylag gyakori mellékhatása a köhögés. Ilyenkor indokolt a gyógyszerváltás. Számtalan más típusu vérnyomáscsökkentő létezik még, közötte olyanok is, melyeknek 24 órás hatásuk van és a magas vérnyomás ingadozását jelentősen mérséklik. Javaslom keresse fel háziorvosát a további kezelés megbeszélése céljából.

Kérdés: 2011. március 18., 19:56; Megválaszolva: 2011. március 22., 15:38
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Pacemaker- okosóra
Kihagyó szívverés
Lábszárfekély.
Vérnyomás értéke
Elektrofiziológiai vizsgálat