Hova forduljak?

Az utóbbi időben fokozz stressznek vagyok kitéve, 3 munkahelyen dolgozom.Cipralexet szedek. Az utóbbi időben erősen ödémásodik mindkét lábam, eleinte csak a jobb, melyben 2, 5 éve inszalag szakadásom volt a combomban.gyakran reggelre sem ürülnek ki a vizenyők, főleg a bokatájon marad meg..gyakran fáj a lábszáram, mélyen, mintha a csontban fájna valami, de ezt elviselem. Ami komolyabb fájdalmat jelent, és éjszaka is gyakran felébredek rá, vagy nappal nehezíti a járásom, alig tudok miatta elindulni, a jobb lábfejben érzett égő fájdalom. A fájdalmas terület duzzadt is,.tavaly voltam ortopédián, ahol megállapították nincs lúdtalpam, akkor járáskor a sarkaimban éreztem olyan fájdalmat, hogy alig tudtam járni.vettem sarokbetétet, melynek a közepe kivehető, ez sokat segített, az orvos meg is nézte a csizmámat, azt mondta ennél jobbat ő sem tud javasolni. Pár éve egy egészségnapon készült boka indexem alapján a jobb lábamban érszűkületet mutattak ki, de nem mentem el orvoshoz, akkor nem éreztem komolyabb panaszt. A jobb boka index 0, 72 volt, a bal 1, 217.. Az utóbbi időben gyakran érzem hogy erősebben dobog a szívem, pár napja ájulás szerű rosszullétem volt, le kellett ülnöm, hogy jobban legyek, és alig láttam, csak villózó éles fényeket, ami megijeszett., ezért is forfulok segítségért. A körzeti orvosom nem akarom bántani, nekem kellett volna már régen máshoz fordulnom, de nem tudok benne megbízni, így inkább orvoshoz sem forfulok a panaszaimmal, de úgy érzem, most már tovább nem halogathatom, valami komolyabb gond lehet..Kérem segítsen nekem, hova forfulhatok, és van e mód rá, hogy beutaló nélkül elkezdhessem a kivizsgálásokat.Tudom hogy saját érdekem orvoshoz fordulni.Van olyan hely, ahova beutaló nélkül fordulhatok? Köszönöm előre is a válaszát. Tiszetlettel

Dr. Szanyi Andrea válasza bokaödéma témában

Kedves Kérdező!

A kétoldali lábszárödema szívbetegség, vesebetegség, vénás elégtelenség tünete is lehet, ajánlatos ennek kivizsgáltatása. Nem derül ki a kérdésből, hogy a Cipralexet depresszió vagy Pánik-betegség miatt szedi-e. A szívdobogásérzés, ájulásszerű rosszullét Pánik-betegség része is lehet, de alacsony vércukorérték is állhat a háttérben. A bal lábon igazolt érszűkület folyamatos gondozást, gyógyszeres kezelést igényel. Amennyiben dohányzik azonnal hagyja el. A talpán érzett égő fájdalom miatt keressen fel ortoped orvost.

Magánrendelés keretében beutaló nélkül felkereshet bármilyen szakorvost.

Dr. Szanyi Andrea
Dr. Szanyi Andrea belgyógyász, háziorvos, geriáter
Kérdés: 2011. március 16., 08:58; Megválaszolva: 2011. március 17., 16:37
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szexualis aktus torokfájdalom
Labor értékek elemzés
A kokaint vagy más drogot tovább...
Hasfájást, Szédülés, Ájulás
Bal kar fájdalom