• Hova forduljak?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Az utóbbi időben fokozz stressznek vagyok kitéve,3 munkahelyen dolgozom.Cipralexet szedek.Az utóbbi időben erősen ödémásodik mindkét lábam,eleinte csak a jobb,melyben 2,5 éve inszalag szakadásom volt a combomban.gyakran reggelre sem ürülnek ki a vizenyők,főleg a bokatájon marad meg..gyakran fáj a lábszáram,mélyen,mintha a csontban fájna valami,de ezt elviselem.Ami komolyabb fájdalmat jelent,és éjszaka is gyakran felébredek rá,vagy nappal nehezíti a járásom,alig tudok miatta elindulni,a jobb lábfejben érzett égő fájdalom.A fájdalmas terület duzzadt is,.tavaly voltam ortopédián,ahol megállapították nincs lúdtalpam,akkor járáskor a sarkaimban éreztem olyan fájdalmat,hogy alig tudtam járni.vettem sarokbetétet,melynek a közepe kivehető,ez sokat segített,az orvos meg is nézte a csizmámat,azt mondta ennél jobbat ő sem tud javasolni. Pár éve egy egészségnapon készült boka indexem alapján a jobb lábamban érszűkületet mutattak ki,de nem mentem el orvoshoz,akkor nem éreztem komolyabb panaszt.A jobb boka index 0,72 volt,a bal 1,217.. Az utóbbi időben gyakran érzem hogy erősebben dobog a szívem,pár napja ájulás szerű rosszullétem volt,le kellett ülnöm,hogy jobban legyek,és alig láttam,csak villózó éles fényeket,ami megijeszett.,ezért is forfulok segítségért. A körzeti orvosom nem akarom bántani,nekem kellett volna már régen máshoz fordulnom,de nem tudok benne megbízni,így inkább orvoshoz sem forfulok a panaszaimmal,de úgy érzem ,most már tovább nem halogathatom,valami komolyabb gond lehet..Kérem segítsen nekem,hova forfulhatok,és van e mód rá,hogy beutaló nélkül elkezdhessem a kivizsgálásokat.Tudom hogy saját érdekem orvoshoz fordulni.Van olyan hely,ahova beutaló nélkül fordulhatok? Köszönöm előre is a válaszát. Tiszetlettel

        Dr. Szanyi Andrea válasza a bokaödéma, lábfájás témában

        Kedves Kérdező! A kétoldali lábszárödema szívbetegség,vesebetegség, vénás elégtelenség tünete is lehet, ajánlatos ennek kivizsgáltatása. Nem derül ki a kérdésből, hogy a Cipralexet depresszió vagy Pánik-betegség miatt szedi-e. A szívdobogásérzés, ájulásszerű rosszullét Pánik-betegség része is lehet, de alacsony vércukorérték is állhat a háttérben. A bal lábon igazolt érszűkület folyamatos gondozást, gyógyszeres kezelést igényel. Amennyiben dohányzik azonnal hagyja el. A talpán érzett égő fájdalom miatt keressen fel ortoped orvost. Magánrendelés keretében beutaló nélkül felkereshet bármilyen szakorvost.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 16., 08:58; Megválaszolva: 2011. március 17., 16:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés