Szív probléma

Tisztelt címzett! 3 évvel ezelőtt műtöttek pacemakert kaptam, ez idáig semmi problémám nem volt, most viszont január óta felmegy a vérnyomásom éjszaka 200-ra, rendszeres vérnyomáscsökkentő szedése mellett, több fajtát kipróbáltam a 2 mg-os vált be, mert a 4 mg-os levitte 50-re a vérnyomást, rosszullét gyötör, bizsergető érzést érzek az erekben. 3 héttel ezelőtt egy rosszullét alkalmával az ügyeleten megállapították, hogy a pacemaker vette át a szív működést teljes egészében a rosszullétem alatt, másik orvos azt állapította meg, hogy a pacemaker nagyon jól működik, egy napra vérnyomásmérő volt rajtam, további vizsgálatokra nem küldtek, aggódom, hogy most hirtelen mi okozhatja ez a hetente többször visszatérő rosszullétet. Az orvos szerint független a szívtől, tanácstalan vagyok, az igazat megvallva, sok sertés és baromfihúst fogyasztok, nem tartom be a diétát, bár ez már 3 éve így van és eddig nem volt problémám belőle, kicsit híztam is a télen. Pécsen műtöttek, a műtét jól sikerült, minden orvos ezt állapította meg aki eddig látott. Várom válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza szívbetegség témában

Kedves kérdező!

Esetleg még Holterrel (24 órás EKG) lehetne megnézni, mindig jól működik-e a készülék, mi történik éjjelente. Egyébként lehet, hogy csak a gyógyszerelésen kellene változtatni, esetleg estére is valamilyen szert adni, illetve megnézni, nincs-e valamilyen más eltérés, pl. alvási apnoe (légzéskimaradás) a háttérben. Javasolt hypertonia szakrendelés felkeresése. A diétára visszatérve, az egészségtelen életmód nem azonnal, hanem hosszú évek alatt vezet szövődményekhez, tessék mostantól jobban odafigyelni az étkezésre és a testsúlyra!

Kérdés: 2011. március 06., 20:25; Megválaszolva: 2011. március 08., 19:19
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
szív leállítása
adókedvezmény
Lyukas szívvel születtem.....
Lyukas szívvel születtem.. tényleg...