Miért?

nekem exra szisystolem van kb fel eve szedek metoprollol tabletat es magneziumot de megsem akar elmulni.karos szenvedejem nincsen egyaltalan kiveve napi egyszer egy ujnyi kavet iszok tobbet nem.egy idoben elmulot eleg jol de most ujra kiujult es nagyon zavaro mert mikor kihagy es ujra indul ojan erovel indul ujra hogy meg a szemem vilaga is elhomajosul. mit csinajak hogy imar megszabadujak tolle nagyon zavaro. valaszat koszonom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza extrasystole témában

Kedves kérdező!

Az extraszisztolék, ha egyébként ép, egészséges szíven jelentkeznek, nem veszélyesek, csak kellemetlenek. Nehéz megmondani, pontosan mi okozza őket, így befolyásolni sem egyszerű ezt a fajta ritmuszavart, a pulzuscsökkentő szerek sem mindig célravezetőek. Rendszeres testmozgás, stresszoldás segíthet, próbáljon meg kevésbé koncentrálni rájuk. Valószínűleg megint ahogy jöttek, úgy el is fognak múlni. Ha nagyon makacs panaszokat okoznak, és nagyon sűrűn jelentkeznek, esetleg katéteres abláció megpróbálható, de ennek a sikere nem 100%-os, a ritmuszavar kiújulhat.

Kérdés: 2011. március 06., 12:56; Megválaszolva: 2011. március 08., 18:20
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívritmuszavar
Tisztelt Cím! Korábban csak extra ütéseket éreztem, 1-1 nagyobb feldobbanást, főleg jobb oldali fekvő helyzetben. Aztán jöttek a kb 5 perces...
Extrák
Üdvözlöm. Pánikbeteg vagyok KB 8 éve. Fél évente járok kardiológia kontrollra. 2018 novemberi Holter: 75/mib, 52-148 között, sr, nem fibrillal...
Kamrai extraszisztole
Tisztelt Doktornő /Úr 10 eve kezelnek DCM-el, pre excitatios szindróma val, es BTB-vel Nyiha 1-es stadiumu vagyok Mérsékelt Tag bal kamra, mérsékelt...
Extrasystole
Tisztelt Dr.Nő! 3 évvel ezelőtt cortison kezelést kaptam, budesonid granulátumot szedtem, melytől nagyon magas (130-140) pulzusom lett és...
Extrasystole
Tisztelt doktornő / doktorúr Lassan egy éve kezdődött, hogy a szívem bever egy-egy erősebbet, de inkább csak a munkahelyemen, ha otthon vagyok, akkor...