Szúró fájdalmak

Tisztelt Doktornő! Szívzörejjel születtem, gyerekkoromban fél évente kellett kontroll EKG-ra járnom. Jó pár évvel ezelőtt voltam ultrahangon, ahol azt mondták, hogy a szívbillentyűm nem zár rendesen, de majd kinövöm. Azóta egyszer voltam EKG-n, mert szúrt a szívem, de mire eljutottam az orvoshoz, elmúltak a panaszok és nem is mutattak ki semmit. Most 23 éves vagyok. Az utóbbi 1 hétben megint szúró fájdalmat érzek a szívemnél, 2 napja tompa nyomást is éreztem a mellkasom bal felső részén. Elmentem a sürgősségire. Volt mellkasröntgen, EKG és labor is, de semmi problémát nem vettek észre, azt mondták, hogy lehet bordaközi idegek fájnak illetve valószínű, hogy még nem teljesen hevertem ki a tüdő-, és mellhártyagyulladásomat. A szívem azóta is szúr, még jobban is, valamikor fél perces időközönként. Fekvésnél, ülésnél, de sokszor csak szimpla sétálás közben is érzem. A kérdésem az lenne, hogy felkeressek egy kardiológust ultrahang és terheléses vizsgálat miatt? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza szívbetegség témában

Kedves kérdező!

Valószínűleg a fájdalom hátterében a sürgősségin is felvetett okok állnak. Még esetleg szívburok-gyulladás merül fel az előzmények tekintetében (nem tudom, mikor zajlott a tüdőgyulladás) , de ha az EKG, laborok negatívak voltak, kisebb a valószínűsége. Mindenesetre ha korábban leírtak billentyűhibát, arra érdemes lenne ultrahanggal ránézni, de szerintem terheléses vizsgálatra nem lesz szükség.

Kérdés: 2011. március 02., 22:52; Megválaszolva: 2011. március 05., 06:21
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
szív leállítása
adókedvezmény
Lyukas szívvel születtem.....
Lyukas szívvel születtem.. tényleg...