• Szív "lelassulása"

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egészséges ha "lelassul" a szívem felállásnál? Úgy kell érteni, hogy ha hirtelen állok fel valahonnan akkor egy jó 5-10 másodpercig lassan és erősen üt. (40 körüli pulzussal) és aztán egyszer csak hirtelen felgyorsul 100-120-ra. Ez normális? Miért van, hogy esténként hosszabb a lassú ütéseknek a befejeződése? (Mármint, hogy tovább üt erősen-lassan) Valamint egyre többször tovább tart ez az időszak. Mit tegyek ellene? Kóros? Másnak is van így?

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívritmus témában

        Kedves kérdező! Felállást követően a pulzusszám emelkedik. Lehet, hogy extraszisztolék jelentkezése miatt tűnik lassúnak a pulzusszám. Hogy mi történik felálláskor, Holter EKG segítségével, vagy tilt table test-tel lehetne rögzíteni. Javasolt háziorvos felkeresése, aki szükség esetén kardiológiai szakrendelésre irányítja.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. március 01., 22:00; Megválaszolva: 2011. március 05., 15:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés