Mellkasi fájdalom

Tisztelt Dt Nő! Az lenne a problémám amivel önhöz fordulok, hogy kb 1 hete vettem észre, hogy a bal mellizmomba mozgásra fájdalom van.Először azt hittem izom eredetű, de néha úgy érzem beljebbről jön.Szinte csak mozgáskor jelentkezik vagy fekvéskor.Ha ülök egyfojtában teljesen megszünik a fájdalom és csak ha megint mozgok akkor jelentkezik. A fájdalom helye is változó, de kb.10cm-es körzetbben van.Néha szinte a mellbimbóm fáj néha a mellizom és a hátizom között a bordáknál érzem néha pedig a közvetlen a mell alatt.Ha sokat tornásztatom úgyérzem átsugároz a hátamba.10 éve dohányzom most29 éves vagyok köhögni nem igen szoktam inkább néha én eröltetem mert valami van a torkomba ilyenkor fehér köpet jön fel ami tiszta nincs elszineződve.Erönlétem nem változott az étvágyam rendben van. Mostanában reggel fáj a torkom és az orrom is be van dugulva egy kicsit meg vagyok fázva. A fájdalom úgy érzem a bordák fölöt van és nem alatt.Kérdésem lehet-e tüdőrák?

Dr. Bene Orsolya válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves kérdező!

A tüdőrák jellemzően inkább a középkorú férfiakat érinti, nagy valószínűséggel nincs ekkora baj. Nem egyértelmű, hogy a kar mozgatására jelentkezik a fájdalom, vagy pl. séta közben is, ill. mennyi idővel a mozgás után szűnik meg. Elképzelhető, hogy csak mozgásszervi probléma, egy meghúzódott izom áll a háttérben, de lehet, hogy érdemes lenne a dohányzás miatt kardiológiai okot is kizárni, de lehet, hogy érdemes lenne mellkas röntgent is nézni. Javasolt a háziorvos felkeresése, aki a panaszok pontosítása után beutalja a megfelelő vizsgálatokra.

Kérdés: 2011. február 27., 22:58; Megválaszolva: 2011. március 01., 19:02
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Abláció után
Tisztelt Doktornő! Édesapám 65 éves, 4. hete volt szívkatéteres ablációja pitvarfibrilláció miatt, a műtét sikeres volt,másnap hazaengedték....
Kardiológiai jellegű panasz fizikai...
Kedves Doktornő, azzal kapcsolatosan érdeklődnék, hogy fizikai megerőltetés - adott esetben intenzív kerti munkavégzés - hatására kialakuló több...
Infarktus lett volna?
Ugye nem szív eredetű? 2.
Szúró fájdalom