Szívbetegségnek számít?

Magas vérnyomásom miatt szív ultrahang vizsgálat készült.Eredményem meg vastagodott szív izom, megnövekedett jobb szívkamra, vérnyomásom kilenc fajta gyógyszerre aránylag normalizálodott.Kérdésem: maradandó a szív izom vastagodás és a szív kamra nagyobbodás? Ezzel az eredményel szív beteg vagyok? Válaszukat előre is köszönöm.Tisztelettel: Tóth Ferenc

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza szívbetegség témában

Kedves Ferenc!

Ez sajnos szívbetegség, a magas vérnyomás következtében alakult ki a bal kamra falvastagodása, mely önmagában is szív- és érrendszeri rizikófaktornak számít. Rendszeres kontroll javasolt.

Kérdés: 2011. február 27., 10:38; Megválaszolva: 2011. március 01., 10:47
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Bal kamra hipertrófia
Holter ekg
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után