Rosszullét

Tisztelt Doktor úr! Félévenként rosszul leszek, megjelenik a szemem előtt egy csillámló folt, és egy negyed óra mulva eloszlik és eltűnik. Utána megfájdula fejem és gyengeség jön rám. Voltam kivizsgálásokon, szemészeten nem találtak gondot. Doppler vizsgálaton voltam, és ott hyperkinetikus vérkeringést álapítottak meg. De a nyaki ereimmel nem volt gond. Azt mondták, talán a fogamzásgátló tabletta zavarta meg a vérkeringésem. Azt abbahagytam. A vérnyomásom 105/80 szokott lenni. Nem tudom mitől jöhetett rám ez a dolog.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza a ájulás témában

Kedves kérdező! Előfordulhat, hogy vérnyomása hirtelen leesik (nem előzi meg hirtelen mozdulat a panaszt? ), de vérnyomáskiugrás is okozhat ilyen panaszt, érdemes lenne olyankor is megmérni. Az sem mellékes, milyen jellegű a fejfájás (erős, görcsös, egyoldali? ), szikralátás lehet migrén bevezető tünete is. Valószínűleg nincs komoly baj, ha a szemészeten nem találtak eltérést, ha sűrűsödnek a panaszok, akkor kontroll javasolt, esetleg neurológiai kivizsgálás jön szóba, migrénes tünetek esetén fejfájás szakrendelés felkeresése javasolt.

Kérdés: 2011. február 23., 15:13; Megválaszolva: 2011. február 25., 19:30
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mellkasrontgen
Volt pánikos
Extra dobbanások
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés