• Szív probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kedves dr nő-úr!mostanában kb2 hónapja érzem hogy a szívem időnként nagyobbat dobban.érdekes módon mindig kettőt erőteljesen,aztán mintha mi sem történt volna.eleinte megfigyeltem hogy legtöbbször esténként mikor már lefekszem.ha hanyatt fekszem,sűrűbben ha oldalt ritkábban.elég rémisztő!muszály hogy szóljak,rendkívül stresszes életet élek.(családi okok)ezenkívül 3 pici gyermekem van(6-4-2 évesek)megemlíteném hogy egy alkalommal voltam bent a sűrgösségin vérnyomást mértek,vért vettek,és majd 2 órát ráraktak ekg gépre,de az semmit nem mutatott,de viszont akkor nem is éreztem azokat a dobbanásokat.akkor javasolták hogy ha gondolom menjek a háziorvoshoz és kérjek beutalót további vizsgálatokra és van egy ekg ami 24 órás viselés(otthon) biztos tudja miről írok.el is mentem,de a háziorvos inkább sanaxot írt fel,mivel ugy gondolta idegi okok lehetnek a háttérben.persze nem váltottam ki a gyógyszert,és nagyon haragudtam rá!annyira megkeseríti az életemet ez a dolog,hogynemtudom mi ez,ön szerint merre menjek?hogy tudnék megnyugodni?mi lehet a bajom?okozhatja tényleg stressz?vagy komoly baj is lehet a háttérben?kérem szépen válaszoljon!!köszönöm!!

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! A panaszok hátterében valószínűleg ártalmatlan extraszisztolék állnak, melyek előfordulását a stressz fokozhatja. Erről pontosabb információt a 24 órás EKG, másnéven Holter ad majd. A Xanaxnak én sem vagyok híve, átmenetileg segíthet, de ehhez is hozzá lehet szokni, és sokszor a betegek tartós gyógyszerszedővé válnak. Szerintem próbáljon megnyugodni, beszélje meg a háziorvossal, hogy nem szeretne nyugtatót, és kérjen beutalót kardiológiai vizsgálatra, hogy kiderüljön, nincs-e valami szervi baj véletlenül a háttérben. Egyébként nagy valószínűséggel nincs semmi baj, tényleg csak a stressz okozza a tüneteket, ezt lenne jó valahogy kezelni, akár szakember segítségét is igénybe véve.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 21., 23:37; Megválaszolva: 2011. február 23., 21:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés