Szapora pulzus gyermekkorban

Tisztelt Doktornő/ Doktor úr! 5 éves kislányomnál mostanában előfordul, hogy futkározás közben szívtájéki fájdalomra panaszkodik! Észrevettük, hogy nagyon gyors ilyenkor a pulzusa (120 körül)! Ahogy lefektetjük lassan csökkenni kezd a pulzus is és jobban is lesz! Nyugalomban is 100 körül van neki! Szeretném megkérdezni, hogy ez normális e vagy igényel e kivizsgálást? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza szapora pulzus témában

Kedves Kérdező!

5 éves korban terheléskor jelentkező 120/perc-es és nyugaloban mért 100/perc-es szívfrekvencia nem kóros. Az hogy gyermeke futkározás közben "szívtáji fájdalmat" panaszol, orvosi vizsgálatot igényel!

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2011. február 20., 18:08; Megválaszolva: 2011. február 22., 22:29
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás
Kardiologia