Alacsony pulzusszám?

Kedves Doktor Nő/Úr! Amióta az eszemet tudom, nagyon alacsony a pulzusszámom: 59-61 körül szokott lenni.Körül-belül egy éve, be kellett feküdnöm a kórházba kivizsgálásra, ahol nem találtak semmi problémát, de én mégis aggódom, mert édesapámnak szívbillentyűt kellett cserélni. (születési rendellenesség) Lehet ebből problémám később? Ha igen, mi? Mellesleg, katona vagyok és észre vettem, hogy az utóbbi időben, nem úgy bírom csinálni a feladatokat, mint eddig. Meglehetősen aggódom emiatt. Nagyon szépen köszönöm a válaszát. Tisztelettel: Kiss Orsolya

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza alacsony pulzus témában

Kedves Orsolya!

Az 59-61-es pulzusszám teljesen rendben van (feltételezem, katonaként rendszeres testedzésben van része) , sportolóknál, edzett embereknél ennél alacsonyabb pulzus is előfordulhat, emiatt nem kell aggódni. A fáradékonyság hátterében sok ok állhat (akár pszichés is) , javasolt egy általános belgyógyászati kivizsgálás, illetve szóba jön édesapja veleszületett billentyűbetegségére való tekintettel egy szívultrahangos vizsgálat is, de ne izguljon feleslegesen, valószínűleg nem lesz eltérés.

Kérdés: 2011. február 20., 14:55; Megválaszolva: 2011. február 21., 22:43
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás