Mit tudok kezdeni az alacsony vérnyomással?

Miota erre vissza tudok emlekezni alacsony volt a vernyomasom, alacsony pulzusszammal. Ez legalabbis a weben olvasott peldakhoz kepest extrem. Altalaban 90/70, 55-60 pulzussal atlagos fizikai aktivitasnal.Pihenonap, nyugodt kornyezetben ez joval alacsonyabb.Peldaul a haziorvos valasztas elotti vernyomasmereskor 75/60 48-as pulzussal. Dohanyzom, kavezom, alkoholt-drogot nem fogyasztok. Regebben rengeteg kavet ittam, igy porogtem, de vernyomasom soha nem haladta meg a 120-130/90 erteket.Egy ideje a kavezast csokkentettem, mert eszrevettem, hogy a 4-5 kave utan mar kezremeges es ami rosszabb indokolatlan idegesseg jelentkezik. Szedules esetleg eszmeletvesztes egyaltalan nem, fejfajas nagyon ritkan jelentkezik. A problemam az, ha pihenonapos vagyok es a kavezas kimarad keptelen vagyok megmozdulni.Egesz nap levertnek erzem magam es kepes vagyok egesz nap aludni. Ez tunhet lustasagnak, de a nap folyaman barmikor ivott kave radikalis fordulatot hoz.Par percen belul felporgok. A kerdesem az: Van-e osszefugges az alacsony vernyomas es a levertseg kozott, vagy ez egyszeru lustasag? Kell-e kezelnem ezt az allapotot, vagy amig egyeb panaszt nem okoz kavezassal billentsem magam helyre? Okozhat-e egezsegkarosodast az alacsony vernyomas?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza alacsony vérnyomás témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben az alacsony vérnyomás nem okoz panaszt, nem kell kórosnak tekinteni. Ha fejfájást, szédülést, levertséget okoz, helyrebillenthető kávéval, javasolt még bő folyadék fogyasztása, rozmaring tea, rendszeres testmozgás.

Kérdés: 2011. február 17., 13:31; Megválaszolva: 2011. február 20., 13:12
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Alacsony vernyomas
Hirtelen alacsony vérnyomás...
T.Dr.Nő! A páromnak beépített műbillentyűje van.Szed vérhígitót is, és digoxint is többek között. Már több alkalommal volt magas vérnyomássa...
Terhelésre alacsony vérnyomás
Tisztelt doktor úr/nő! Júliusban infarktuson estem át.Balatonfüreden a rehabilitáció is megtörtént.Igyekszem sokat mozogni. Viszont bármilyen...