• Cardio Ct vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        28 éves vagyok. 2-szeri Holter vizsgálat eredménye 150-160-as pulzus értéket mutatott nyugalmi állapotban. PSVT igazolt. Elég sokszor szédülök és ilyenkor mellkasi nyomást is érzek. Az orvosom katéteres vizsgálatot javasolt, de ettől nagyon félek! A kérdésem az lenne, hogy milyen módon lehet igénybe venni a Cardio CT vizsgálatot? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bene Orsolya válasza a szívbetegség témában

        Kedves kérdező! A cardio CT a szív felépítéséről, a koszorúerek állapotáról ad felvilágosítást, az elektromos működésről nem, így ez esetben nem jelent alternatívát. A katéterezés jelen esetben elektrofiziológiai vizsgálatot jelent, ehhez vékony elektródákat vezetnek a szívbe, amivel az EKG-hoz hasonlóan elektromos jeleket rögzítenek, illetve képesek a szívet ingerelni, ezzel az adott ritmuszavart, PSVT-t kiváltani. Ha sikerül azonosítani a ritmuszavart, egy ún. ablációs katéterrel égetéseket/fagyasztásokat (technikától függően) végezve meg is szüntethető a ritmuszavar az esetek kb. 95%-ában.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 15., 11:44; Megválaszolva: 2011. február 17., 15:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés