Gyors pulzus

Elöször is köszönöm a gyors válaszát Doktornő. Gyors pulzussal kapcsolatba még lenne egy kérdésem. Az elöbbi levelemben elfelejtettem leírni amit a vérben találtak lányomnál és magas volt az a Tropalin ami 42 volt. Mennyire tekinthetö ez sulyos betegségnek, mert ha szükséges haza utazok vele további kivizsgálásra mert itt nem foglalkoznak velünk igazán.Elöre is köszönöm segitségét Juhász Edit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza szapora szívverés témában

Kedves Edit!

Sajnos nem tudok sokkal többet mondani, jó lenne legalább a nyugalmi EKG-t látni, van-e rajta pl. ún. delta-hullám (ilyenkor ritkán kialakulhat nagyon gyors pulzussal járó ritmus, így mielőbbi kivizsgálás javasolt) . A troponint felnőtt kardiológiában leggyakrabban a szívinfarktus diagnosztizálására használjuk, de megemelkedhet szívizomgyulladás, ritmuszavarok és számos más állapot esetén is, amivel nem szeretném ijesztgetni. Mindenképpen jó lenne látni egy szívultrahangot, addig súlyosságról nehéz beszélni - ha nincs társuló/veleszületett szívbetegség, akkor a ritmuszavarok önmagukban általában jóindulatúak (persze kizárandó pl. hormonális zavar is) . Valószínűleg a 2 hónap múlva kapott időpont nem jelent nagy csúszást, de ha megoldható a hazaút, megnyugtatóbb lenne egy korábbi vizsgálat. Egy újabb ritmuszavar esetén esetleg meg lehet próbálni bizonyos manővereket (pl. levegő visszatartása, guggolva préselés) , ezekre lehet, hogy megszűnik a ritmuszavar.

Kérdés: 2011. február 14., 18:59; Megválaszolva: 2011. február 15., 20:23
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás