• EKG

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt cím! A mai nap folyamán jártam EKG vizsgálaton, melyen a következő eredményeim születtek: 72/min sinus ritmus, Horizontális állás, PQ-178,QRS-108,QTc-449. Mellkasi átmenet V4-benszab.repol., jelzett LVH. Kérném szíves segítségüket ezen eredmény értelmezésében. Mindezekhez még hozzátenném azt, hogy több napja érzek hosszabb-rövidebb ideig tartó szorító érzést mellkasomban, karjaimban és a hátamon. Ezen tünetek azonban akkor épp nem jelentkeztek, amikor az EKG vizsgálaton voltam. Tudna nekem esetleg valami tanácsot adni ezzel kapcsolatban? Szíves válaszukat előre is köszönöm. Üdvözlettel: Varga Zoltán

        Dr. Bene Orsolya válasza a ekg témában

        Kedves Zoltán! A szorító érzés hátterében számos dolog állhat, először természetesen a legveszélyesebb okot, a szívbetegséget kell kizárni. Ebben az életkorban már sajnos számolni lehet a koszorúér-betegséggel, amit a nyugalmi (fájdalommentes időszakban végzett) EKG nem mindig mutat ki. Az Ön EKG-ján egyébként jelentősebb eltérés nem látható, a bal kamra falának megvastagodására van gyanú, de a repolarizáció, aminek eltérése esetén keringészavar merülne fel, az Ön esetében normális. A nyugalmi EKG nem mutatott eltérést, a koszorúér-szűkület tényét kizárni/megerősíteni szívultrahanggal, terheléses vizsgálómódszerekkel, coronaria CT-vel, szükség esetén koszorúér-festéssel lehet. Javasolt kardiológiai szakrendelés mielőbbi felkeresése.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 07., 16:31; Megválaszolva: 2011. február 11., 18:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés