Mi a baj?

tisztelettem! nekem kb feleve extrasystolem van normalisan ver es kihagy majd megint normalisan mukodik allitolag extra systole. a kerdesem az hogy ennek hoszutavon lesze valami mas is belole kialakulhate mas szivbetegseg az extra miatt? es hogy menyire veszejes az extrasystole? valaszat koszonom.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza extrasystole témában

Kedves kérdező!

Az extraszisztolék ép szív mellett is gyakran előfordulnak, ilyenkor jóindulatúak, nem kell miattuk aggódni. Máskor koszorúér-betegség, szívizom-gyengeség mellé társulnak. Ha nagyon nagy számban jelentkeznek, érdemes velük foglalkozni, mert csökkenthetik a kamrafunkciót és a terhelhetőséget ép szív mellett is, ha mellkasi fájdalom, légszomj társul hozzájuk, szintén kivizsgálás indokolt. Egyébként a dohányzás, kávé, alkohol, stressz kerülése, valamint rendszeres testmozgás, Magne B6 szedése segíthet a leküzdésükben.

Kérdés: 2011. február 06., 14:02; Megválaszolva: 2011. február 08., 10:44
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Covid 19 oltás
Kardiologia
Szív panaszok.
Holter eredmények