• Diasztolés vérnyomásérék

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Feleségemnek rendszeresen igen alacsony a diasztolés vérnyomásértéke, pl. 130/45. Betegség-e ez, kell-e valamit ezzel tenni, mi okozza, mikor kell orvoshoz fordulni? Már említettük orvosnak, érdemben nem foglalkozott vele.

        Dr. Bene Orsolya válasza a vérnyomás témában

        Kedves kérdező! Idősebb korban a felső érték többnyire nő, az alsó csökken, ennek hátterében az erek rugalmasságának csökkenése áll, lehet, hogy ez magyarázza az alacsony értéket. Aortabillentyű elégtelenség esetén is előfordulhatnak hasonló értékek. Javasolt a háziorvos felkeresése, aki az esetleges társuló panaszok, hallgatózási lelet alapján szükség esetén további kivizsgálásra küldi.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. február 03., 21:23; Megválaszolva: 2011. február 09., 14:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben: