Érrendszer?

Tisztelt Doktornő/Úr! Tavaly Dec.-ben diagnosztizáltak asztmát, a Foster fújókát írták fel. Elég sokszor szúrkált a szívem így Jan.-ban már csak egy alkalommal fújtam be, mikor befulladtam.Elküldtek EKG-re, aminek az eredménye: S.r. PQ: 0, '16" Kp.tengelyállás.II-III-aVF-ben 1/2 mm-es ST depressio, pos T. Iso ST, pos T. Fr: 72/min Kaptam egy sürgős beutalót terheléses Ekg-ra, de csak Márc. végére kaptam időpontot.Legyen szíves értelmezze nekem ezt az EKG-t.Gyakrabban szúrkál a szívem, azt nem tudom hogy fújjam magam ezzel a Fosterrel vagy ne? A Fújóka előtt is szúrkált mellkas tájékon.4 évesen 4-ék-ban idiopathiás thrombopeniás purpura miatt kezeltek évekig. 16 évesen 14 ék-ban jobb oldali Tos igazolódott, akkor még azt mondták fiatal vagyok a műtéthez.Pár évvel ezelőtti EEG leletem: Mérsékelten szabálytalan aktivitás, lassú hullámok. Most 29éves vagyok. Ezekkel nem foglalkoztam, lehetséges hogy érrendszeri betegség okozza ezeket? Köszönöm, hogy szakított rám időt! Üdvüzlettel:

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza szívbetegség témában

Kedves kérdező!

Az EKG-n levő ST-depreszió miatt küldték terhelésre. Ez az eltérés többnyire keringési zavarra, koszorúér-szűkületre utal, bár nőknél, főleg mitralis prolapsus esetén ép koszorúerek mellett is látható. Mindenesetre egy szívultrahang, terhelés nem ártana. Az életkora miatt kevéssé valószínű, hogy komoly gond legyen, a szurkáló jellegű fájdalom sem típusos, bár az ITP miatti tartós steroid szedés kissé fokozhatja a rizikót.

A Fosterben olyan anyag is van, ami pulzusszám-emelkedéshez vezethet, ill. ritkán provokálhatja a mellkasi fájdalmat (koszorúér-betegség esetén) , ezért a kivizsgálás eredményéig csak óvatos használat javasolt.

Kérdés: 2011. február 03., 15:00; Megválaszolva: 2011. február 06., 14:46
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
szív leállítása
adókedvezmény
Lyukas szívvel születtem.....
Lyukas szívvel születtem.. tényleg...