Mellkasi fájdalom

nehany honappal ezelott munka kozben (fizikai) eros sziv kornyeki, mellkasi nyomast eszleltem magamon ami nehany ora mulva kiterjedt az egesz mellkasomra, aztan kb 4-5 nap utan eltunt. ezek utan szinte minden heten elojon kezdve eros szuro fajdalom a szivnel es utana nyomo erzes a tovabbi napokban altalabn nehany nap alatt elmulik.ugy vettem eszre pl ha koffeint iszok (nem iszom kvt energiaitalt csak ritkan) vagy nem pihenem ki magam akkor jon elo.ilyenkor erzem az egesz testemben a sziv dobogast (de nincs a normalistoil eltero venyomas vagy pulzusszam) 4 alkalommal voltam korhazban itt Angliaban (magam mentem be) , nem talatak szivrohamra utalo szivjelet, magas vernyomast, az ertekek normalist mutattak, a vernyomasmeres normalispulzussamot, atlagos szivhangot az EKG, csinaltak tudorontgent is.szivizomgyulladasra gyanakodtak vagy annak akornyeke amire Rubofent ajanlottak hogy szedjek, es el fog mulni, de nem szedhetem tobb honapig ugye.Fizakailag erosnek, es aktivnak erzem magam nagyon ritkan vagyok beteg. Mit gondol mihg lehet a problema? engem nagyon aggaszt.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves kérdező!

Életkora alapján az infarktus, koszorúér-betegség kevésbé valószínű (hacsak nincs valami olyan rizikófaktora, mit pl. örökletes magas vérzsírszintek, szteroidhormonok szedése, veseelégtelenség, stb.) , ennek, ill. a szívizomgyulladás, szívburokgyulladás kimutatásában laborvizsgálatok, szívultrahang is segítenek, nem írja, történtek-e ilyen vizsgálatok. Mellkasi fájdalmat okozhat pl. reflux is, ilyenkor a savas gyomortartalom visszakerül a nyelőcsőbe, savlekötő enyhítheti a panaszt. Mozgásszervi eltérés, stressz is állhat a háttérben, előbbi esetben a Rubophen szintén hatásos lehet. A kinti rendszer valószínűleg másként működik, mint a miénk, de ha a panaszok nem szűnnek, ezeket az okokat lehetne körbejárni. A legfontosabb mindenesetre a szív eredet kizárása, ebben egy szívultrahang már sokat segítene (ill. rizikó alapján terheléses EKG) .

Kérdés: 2011. február 02., 12:16; Megválaszolva: 2011. február 07., 21:42
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás