EKG és vérnyomás?

Tisztelt Doktornő! Már a 6. napja, hogy rendetlenül ver a szívem, időnként nagyobbat üt, majd kissé várakozik a következőig. Mivel pénteki napon kezdődött, vártam, hogy nyugtatóra elmúlik, de sajnos nem történt meg.Ekkor elmentem az ügyeletes orvoshoz, aki megpróbált EKG-t csinálni, de a készüléke erre alkalmatlan volt, de annyit kihámozott a vegyes rajzolatokból, hogy nincs élet veszély, és ha ennél többet akarok, beküld a "sürgősségi" (Dél-pesti) be. (már voltam ott 6 órát ültem.) ahova nem mentem el. Másnap a háziorvos beküldött az (SZTK) -ba ahol van jobb készülék.El is készítette a nővérke a leletet kb. 4-5 ritmus volt látható (A-4 es lapon) A zavarok rendszertelenek, vannak sorozatos, és vannak ritkábban ismétlődőek.Tehát nem tudtam produkálni bizonyító erővel ennek létezését. De a lényeg, hogy fél órát ültem a váróban, majd amikor behívott, lefektetett és feltette a mandzsettákat megkérdezte, hogy milyen szokott lenni a vérnyomásom (rendszeresen mérem, és 140/70 a p.változó 45-57 között. Közölte, hogy most magas 160/95. Otthon megmértem ülve 127/77 volt fekve 165/92 ezt nem értem az orvosnál sem fekve mérik, akkor most magas, vagy alacsony a várnyomásom? Tisztelettel Soltész István

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza szívbetegség témában

Kedves kérdező!

Az EKG-n két szép extraszisztole látható, ami felelős lehet a panaszokért. Az extrák okát sokszor nehéz megmondani, de társulhatnak ionzavarhoz, szívizom-gyengeséghez, keringészavarhoz is, az életkora miatt javasolt lenne egy részletesebb kardiológiai vizsgálat.

A vérnyomás általában fekvő helyzetben néhány Hgmm-rel alacsonyabb, nem tudom, az Ön esetében miért ennyivel magasabb (nem tudom, mennyire történt nyugalmi helyzetben a mérés) , az orvosi rendelőben mértet magyarázhatja az idegesség. Esetleg ABPM segíthetne a napközbeni és éjszakai értékek megítélésében.

Javasolt kardiológiai szakrendelő felkeresése.

Kérdés: 2011. február 02., 09:50; Megválaszolva: 2011. február 06., 14:56
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
szív leállítása
adókedvezmény
Lyukas szívvel születtem.....
Lyukas szívvel születtem.. tényleg...