Szívfájdalom

Jó napot kívánok, Édesanyámnak tegnap kétszer is tompa, inkább befelé húzó fájdalma volt kifejezetten szívtájékon. azt mondta, eddig nem tapasztalt ilyet, de tegnap 2szer is. 10-15 kiló túlsúlya biztos van, ha jól emlékszem, 98 kiló és 172-173 cm magas. sokat dohányzik és újabban (utóbbi pár évben) nem tornázik semmit, csak a kertészettel kapcsolatos mozgás illetve kutyasétáltatás van. véleménye szerint érelmeszesedés/érproblémákra nem számít, mivel naponta fejenként 3-4 fokhagymát, hagymát eszünk, emellett még más zöldségeket (imádjuk a szendvics mellé a zöldséghegyeket) , viszont azért szeretném tudni, mennyire komoly ez a tünete. köszönöm a segítséget

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza mellkasi fájdalom témában

Kedves kérdező!

A mellkasi fájdalomnak sok oka lehet, nem írja, meddig tartott a panasz, mire szűnt meg, volt-e társuló panasz. Sajnos a dohányzás, a jelentős túlsúly és a mozgásszegény életmód nagy mértékben hajlamosít a koszorúér-betegségre, ami szintén okozhat mellkasi fájdalmat, viszont a napi 3-4 hagyma ezt nem fogja ellensúlyozni. Javasolt a háziorvos felkeresése, aki a panaszok jellege és a rizikó alapján beutalja kardiológiai szakrendelésre. A komolyságot illetően, mivel a mellkasi fájdalom szívbetegség, közelgő infarktus tünete is lehet, nem szabad elhanyagolni, mielőbbi kivizsgálás indokolt.

Kérdés: 2011. január 30., 14:26; Megválaszolva: 2011. január 31., 18:47
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás