Érszűkület?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! A jobb lábam 2., 3., 4. ujja kb 1 hónapja elkezdett elszíneződni, néha fehér volt néha nagyon sötét lila már majdnem fekete. A 4. ujjam nagyon fájt már cipőt se tudtam rá felvenni. Sebészeten megállapították, hogy a jobb lábam hűvösebb mint a bal, valamint hogy a jobb oldalon a perif. pulzusok jelentősen gyengébben tapinthatóak. Elküldtek az érsebészetre ahol megmérték a pulzusomat: Brachiális RR: 140 Hgmm, ATP: 150, ADP: 130 Hgmm. A Tib.post.pulz. tap, a dors pedis nem tap, de jól detektálható. Fagyásnak véleményezték, de azért kaptam 7 adag trental infúziót valamint pár szem halidor tablettát. Érsebészeti kontrollon ránéztek az ujjamra akkor nem volt elszíneződve és azt mondták, akkor most már jó. hiába mondtam, hogy elszíneződik és fáj. Háziorvos aspirin protectet írt fel. A kérdésem az, hogy menjek vissza az érsebészetre vagy ez normális? Most jelen pillanatban a nagylábujjam teteje piros és eléggé érzékeny. Köszönöm válaszát.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Rákóczi Éva válasza Érszűkület???? témában

Tisztelt Hölgyem!

A tünetei alapján felmerül az érszűkület lehetősége, mindenképpen szükséges a folyamat követése. Javaslom továbbá reumatológiai vizsgálatát, mert előfordulhat, hogy a háttérben egyéb szisztémás megbetegedés áll. Bár nem szimmetrikus tünetekről van szó, ebben a korban az ilyen tünetek hátterének tisztázása nagyon fontos.

Kérdés: 2011. január 17., 18:33; Megválaszolva: 2011. január 26., 20:54
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után
Érdeklődés II.
Érdeklődés
Pulzusnyomás II.