Szív

Tisztelt Doktornö! Köszönöm a válaszát leirom önnek amit az édesapám kapott leletett.irom önnek a lelet tartalmát amely igy szol, Mitrális prolapsus. Abillentyü kissé myxomatosus Ml-l-ll.Körülirt falmozgászavar nem látszik.Systolés funkció jó. A relaxáció csökkent. RR147/84/67 melyre kaott gyogyszert.Cukor beteg is kb2-éve gyogyszereket szed rá.Ennyi volt a leleten amit kapott válaszát elöre is megköszönöm. Tisztelettel Zsuzsa

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza szívbetegség témában

Kedves Zsuzsa!

Ez a lelet nem olyan rossz, az I-II. fokú MI mellett még nem kell műtét, elég a megfigyelés, és persze a vérnyomás megfelelő kontrollálása. Remélhetőleg nem romlik a billentyű állapota (myxomatosusnál jobban lehet rá számítani, de ezt is csak enyhének írták) , és a műtét megúszható.

Kérdés: 2011. január 13., 15:22; Megválaszolva: 2011. január 15., 16:25
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...