Mitrális prolapsus

Kedves Doktornő! Pár nappal ezelőtt volt egy kisebbfajta kardiológiai rosszullétem, hevesen vert a szivem, meg volt kb 5-6 egymás utáni ES m is. Elmentem laborba EKG ra az egyik EKG mutatott JTSZB t a másik nem. UH vizsgálaton enyhe fokú mitrális prolapszust állapítottak meg. MI 1 Az orvos azt mondta gyógyszer szedése nem indokolt. Crohn betegségem is van mellette, de jelentleg nyugalomban van. Imádok úszni szeretném folytatni, illetve kondizni is eljárnék de nem merek, mert nem szeretnék rosszul lenni. MI a teendő? Sportolhatok ettől még akkor is ha néha vannak kellemetlen akár 1 percig tartó ES im? Terheléses EKG volt még augusztusban meg akkor is volt UH akkor azon eltérés nem volt. A sport javíthat az állapotomon? Nem lesz rosszabb a prolapsus ha megterhelem magam? Nem leszek rosszul? Milyen mozgásformákat ajánl? RR egyszer 160/100 votl, de szerintme scak izgalom miatt, most mérem rendszeresen és 110/80 120/80 Fokhagyma, Galagonya Fagyöngy gyógyszert szeredek azért áltlaános értisztító azt mondták jó lesz.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza mitrális prolapsus témában

Kedves kérdező!

Nyugodtan sportolhat prolapsus mellett, bár inkább a dinamikus túlsúlyú mozgások javasoltak (mint pl. az úszás) . A kondizás a nagyobb billentyű-elégtelenséget ronthatja, hirtelen vérnyomás-emelkedést okozhat, de kisebb billentyűhibánál valószínűleg nem okoz gondot, mindenesetre én nem javasolnám (vagy csak rendszeres UH-kontroll mellett, a nagyobb súlyokkal való edzést kerülve) .

Kérdés: 2011. január 13., 13:07; Megválaszolva: 2011. január 15., 18:59
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma
Mitől ver a szívem erősen
Fertőzés eredetű szívpanaszok...