Lehet szívinfartus?

Tisztelt dr. nő 33 éves nő vagyok. Augusztusban 155-ös pulzussal kerültem korházba. Felkerestem egy szakembert aki 24 órás holtert tett rám és a 24 óra alatt 22-tahicardiam volt 122-144 közötti pulzussal. ekg-készített de uh nem.Jelenleg 2*1egilokot és 2*1 panangint szedek. Este érzem ahogy dobog a szívem néha és egy hónapja szúró fájdalmat a szív tájékán ami 2-3 másodpercig tart. A vérnyomásom 100-110 szokott lenni. Nagyon félek hogy infartot kaphatok. Mit csináljak hová forduljak? Esetleg milyen vizsgálatot nézessek? Válaszát előre is köszönöm..

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza szívbetegség témában

Kedves kérdező!

Kicsi a valószínűsége, hogy infarktusa legyen, az ilyen rövid ideig tartó szúró fájdalmak sem típusos, erre jellemző panaszok. Annak azonban jó lenne a végére járni, mi okozza a gyakori tachycardiákat (hacsak nem gyakori lépcsőzés, busz után futás okozta aznap a pulzusgyorsulásokat) , nincs-e pl. hormonális eltérés a háttérben. Szapora pulzust stressz, mozgás, terhesség, láz, hormonzavar, vérszegényég, folyadékhiány, szív- és tüdőbetegség stb. is okozhat, ezeket lehetne kizárni, jó lenne egy szívultrahangot is látni. Elképzelhető, hogy stresszel összefüggőek a panaszok, de ezt vizsgálat nélkül nem lehet megmondani.

Kérdés: 2011. január 11., 07:21; Megválaszolva: 2011. január 12., 21:37
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma