• Szapora szívverés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        magnezium es kalcium hianya okozhat e heves szivverest emelkedett vernyomast? a szivultrahang nem mutat rendellenesseget sot a 24h Holter is rendben van a szerbiai orvosok szerint.A rosszullet egyre szaporodo szivveressel kezdodik mikozben a beteg nincs kiteve terhelesnek majd elfeheredik zsibbadni kezd a keze olykor a szajaszele is zsibbad,sot hanyinger is jelentkezik.szivritmus szabalyzot es enyhe nyugtatot ajanlanak az itteni orvosok.A rosszulletek valtozo gyakorisaggal jelentkeznek leginkabb a teli honapokban.Szeretnem tudni mi okozhatja lanyom rosszulleteit,? Tisztelettel : aggodo anyuka

        Dr. Bene Orsolya válasza a szapora pulzus témában

        Kedves kérdező! Sajnos a Holter csak akkor tud lényegi információt nyújtani ritmuszavar gyanúja esetén, ha a gép használata közben is jelentkezik panasz - nem derül ki, hogy volt-e ilyen az Ön lánya esetében. Ha fokozatosan gyorsul és lassul a pulzus, akkor másra van gyanú, mint akkor, ha hirtelen, nagy ütéssel, bedobbanással indul, és szűnik meg. Előbbi esetben lehet, hogy csak sinustachycardiáról van szó, ezt okozhatja akár fertőzés, hormonális ok is (ilyenkor ezeket kell elsősorban kezelni), de pánik, szorongás is lehet a háttérben, ekkor a nyugtató és pulzuscsökkentő gyógyszerezés valóban megfelelő. Utóbbi esetben azonban a gyógyszeres kezelésen kívül katéteres abláció is szóba jön. A pontos diagnózishoz azonban fontos lenne látni a rosszullét alatti EKG-t (ha megoldható pl. a háziorvosnál, ügyeleten), esetleg ismételt Holter, esemény Holter segíthet elcsípni a rosszullétért felelős ritmuszavart.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 07., 17:47; Megválaszolva: 2011. január 12., 19:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés