• Mi a baj?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        nemregiben meg allapitotak hogy extra systolem van magneziumot ajalotak amit kb 2 hete keztem el szedni ami mar eredmenyt ishozot megritkultak a kihagyasok de meg nem az igazi most is ki, ki hagy de vannak esetek amikor kihagy es ujra indul a sziv utana 4-5-ot ojan erotejesen ut amit az egesz testemen erzek mintha az egesz testem luktetne ojankor. ez meg normalis vagy nem? es ojankor a gyomr tajekan is mintha luktetne es ki akarna szoritani a levegot egy par pillanatra. nem iszok alkoholt .nem cigizek,es kavet is csk 2 ujnyit iszok aztse mindennap. mindennap szedem a magneziumot 300 mg pezsgotabletaban. vane esej hogy elmujek veglegesen mert ez lenne nekem a celom??? valaszat koszonom. tisztelettel!

        Dr. Bene Orsolya válasza a extrasystole témában

        Kedves kérdező! Egészséges szív esetén is előfordulnak ilyen ütések, sokan nem érzik meg őket, mások nagyon kellemetlennek élik meg őket. Ártalmatlan ritmuszavarról van szó, nem kell miatta aggódni, ez egy fontos lépés leküzdésükben. Sajnos nehéz az extrákat befolyásolni, kávé, alkohol elhagyása, stressz leküzdése, rendszeres sport segíthet a magnézium mellett, de így sem garantált, hogy teljesen elmúlnak. Ha nagyon nagy számban jelentkeznek, sok panaszt okoznak, esetleg katéteres beavatkozás megfontolandó.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 06., 20:47; Megválaszolva: 2011. január 09., 08:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés