Szív

A kérdésem az lenne, hogy normális-e, ha a szívem néha ha sokat állok, vagy pont hogy ülök elkezd össze-vissza verni. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy köhögtető érzés jelentkezik és ha figyelem a ritmusát akkor azt veszem észre, hogy 4-5-ként egy-egy ütés késik. Mintha töltődne a nagyobb ütésre... Az ilyen töltődéskor jelentkezik ez a köhögtető érzés is. Mi lehet ez? Komoly a baj?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza ritmuszavar témában

Kedves kérdező!

A panaszok megfelelhetnek ún. extraszisztoléknak - ilyenkor a szív a vártnál hamarabb húzódik össze, amit egy kicsit hosszabb szünet követ, ezután pedig egy erősebb, nagyobb ütés következhet. Ez egészséges szívűeken is gyakran előfordul, csak nem mindenki érzi meg őket, jóindulatú eltérés. Ha kevésbé figyel rájuk, kevésbé kellemetlenek. Amennyiben ezek nagyon sűrűn jelentkeznek, vagy mellkasi fájdalom, szédülés, netán eszméletvesztés társul hozzájuk, akkor kardiológiai vizsgálat indokolt, mert egyéb szívbetegség is állhat a háttérben.

Kérdés: 2011. január 05., 18:08; Megválaszolva: 2011. január 07., 21:01
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma