Fiatalkori, szivfájdalaom, rosszullét!

Udvozletem.21 eves fiatalember vagyok, midnig is sport volt az eletem, de korulbelul 5 eve rendszertelenne valt, es raszoktam a dohanyzasra, de 5 ev utan letettem karos hatasai miatt.Korulbelul 4 honapja, igen kemeny egesznapos allast kovetelo fizikai munkat vegzek, amit eleinte igen nehezen birtam, koszonhetoen annak hogy elotte nem nagyon vegeztem ilyen jellegu fizikai munkat, illetve sokat pihentem is.Eleinte elofordult, hogy egy hirtelen dobbanast kovetoen a szivem, nagyon gyorsan kezdett el verni, amit emelyges illetve a mellkasomnal illetve a tarkomnal kellemetlen erzes kisert, nem ereztem fajdalmat, es viszonylag ulo helyzetben par perc alatt elmult, nem mentem orvoshoz mert nehez munka, es eleinte senki se viseli jol. Aztan ahogy egyre jobban birtam a munkat szoktam hozza, ezek a doglok elmultak.Korulbelul 2 honapig semmi bajom nem volt, de most kezdenek ezek a tunetek visszajonni, de ezuttal, a szivem kornyeken szuro fajdalmat is erzek, bar ez nem rendszeres.Napi 7-8 orat alszok, es nagyon koran, hajnal 5 kor kelek es ami a legfurcsabb az egeszben, hogy mindig a reggelek indulnak igy, ilyen nehezen, aztan olyan del korul, minden megszunik, semmi bajom es jol erzem magam, aztan este megint visszajon, bar ilyenkor csak magasvernyomasra utalo jeleket erzek.Nem ertem mi lehet a gond, most elkezdtem szedni magasvernyomasra gyogyszert amit meg anno a haziorvosom irt fel, szedek magneziumot, bar egyedul elek, es fott etelt nemsurun veszek magamhoz, de probalok azert vitamindusan etkezni.Tanacsot szeretnek kerni, mi lehet a gond....Elore is koszonet!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza szívbetegség témában

Kedves kérdező!

Lehet, hogy csak a hirtelen fokozott fizikai terhelés, gerincproblémák okozzák a panaszt, mindenesetre érdemes lenne egy részletesebb kivizsgálásra menni már a magas vérnyomás miatt is (nehogy esetleg valamilyen örökletes/veleszületett szívbetegség álljon a háttérben) . Javasolt kardiológiai szakrendelés felkeresése.

Kérdés: 2011. január 05., 03:21; Megválaszolva: 2011. január 07., 19:45
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma