Segítség

Kedves Doktornő, Doktorúr! 17 éves fiamnak aorta szívér tágulata van rögtön a billentyű után (hagyma alaku, három tasakos) , ami 7 éves korába derült ki. Azóta rendszeresen járunk ellenőrzésre negyedévente. 2009 októberében derült ki, hogy magas a vérnyomása és azóta 5mg Concort szed naponta. Eddig még senki nem kereste a kialakult magas vérnyomás okát csak szedi a vérnyomás csökkentőt. Az utolsó vizsgálatnál újra magas volt a vérnyomása, így megemelték a Concor adagot. Az utóbbi 5 évben tejtermékekkel kapcsolatos allergia is kialakult Nála. Semilyen tejterméket nem tud enni, mert eldugul az orra, fullad csípő érzést érez a nyelvén és a torkát úgy érzi mintha belenne duzzadva. Az allergia vizsgálatok negetívak lettek és azt mondta az allergológus ne egyen tejterméket, de ez nem megoldás. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy merre induljak Vele. Kérdésem az lenne, hogy kihez kellene elvinnem a fiamat, hogy a magas vérnyomás okát esetleg megtaláljuk és a tejtermékekkel kapcsolatos gondokat is orvosolni tudjuk. Segítségét és véleményét előre is köszönöm! Pávkovicsné Hegedűs Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza szívbetegség témában

Kedves Erika!

Sajnos fiataloknál is egyre gyakoribb, hogy nincs kézzelfogható ok a hypertonia hátterében (leszámítva esetleg az életmódi tényezőket, mint túlsúly, dohányzás, mozgáshiány) , de persze mindig gondolni kell másodlagos okokra is. A megyei kórházakban, egyetemi centrumokban, de néhány "kisebb" kórházban is elérhetőek hypertonia szakrendelések, ahol segíthetnek kizárni, áll-e más betegség (veseartéria-szűkület, hormonális eltérések) a háttérben.

Allergológiában nem vagyok túl jártas, de előfordulhat, hogy a bőrteszt álnegatív, és ennek ellenére táplálék-allergia áll fenn. Ha az allergén kihagyásakor a tünetek megszűnnek, fogyasztásakor viszont visszatérnek, az bizonyító erejű lehet. Ezzel kapcsolatosan allergológiai centrum felkeresése javasolt.

Kérdés: 2011. január 04., 13:51; Megválaszolva: 2011. január 08., 12:03
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma