• Éjjel-nappal szenvedek a szívpanaszoktól

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! 2 éve komolyabbra fordultak a szívpanaszaim. Korábban is voltak extrasystoléim, de azok még elviselhetők voltak. Utóbbi időben nappal is érzem a szívdobbanásokat de az éjszakáim szörnyűek. Nem tudok aludni, hiába vagyok nagyon álmos és aludnék, a szívdobogások vagy a szapora verések felriasztanak, felébresztenek. Tegnap éjjel hajnal 4-kor tudtam csak elaludni. Voltam kardiológiai kivizsgáláson. Terhelésen minden rendben volt. Holter: korai kompenzált SVES-eket igazolt, melyek egész nap gyakran fordulnak elő. 5 ütésből álló SVES sorozat, gyakori synus arrhytmia is gyakori. Concor cor 1,25 1x1. Ezt szedem, de nem segít, a problémám ugyanúgy megvan. Hol extrázik a szívem, hol ha elalszom, arra ébredek, hogy nagyon gyorsan ver. Ébredés után lelassul, ha újra próbálok elaludni, megint arra ébredek, hogy tratata… Ez nagyon kimerítő, sokszor sírok éjszaka az elkeseredettségtől. Szóba került az elektrofiziológia, de azt mondták, azt csak legvégső esetben. Vajon ott tartok már? Attól a vizsgálattól nagyon félek. Mit tegyek?

        WEBBeteg szakértő válasza a szívritmuszavar témában

        Kedves kérdező! Nem derül ki, mire terjedt ki a vizsgálat, volt-e szívultrahang (nincs-e billentyűbetegség), kizártak-e pl. pajzsmirigy-betegséget. Az extrák előfordulását ezek is befolyásolhatják, ezen kívül tüdőbetegség, dohányzás, kávé, alkohol, túlzott stressz is fokozhatja előfordulásukat, ha eddig nem történt életmódváltás, ezt is érdemes lenne megfontolni. Magne B6 szedés kiegészítésként megpróbálható, lehet, hogy a Concor dózisán is lehetne emelni az alap pulzusszámtól függően, de ezt érdemes lenne a kezelőorvossal megbeszélni. Sajnos az abláció pitvari extrák esetén nem biztos, hogy 100%-os megoldást jelent (hacsak nincs más ritmuszavar, amit pl. pont az extrák váltanak ki, és az esetleg ablációval megszüntethető) - ennek megítélésére aritmia szakrendelés felkeresése javasolt.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. január 03., 09:45; Megválaszolva: 2011. január 07., 18:26

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés