Tényleg infarktus?

Férjem 2010.11.18-án meghalt itthon tv nézés közben! A halál közvetlen oka a boncolás szerint: heveny bal kamra elégtelenség. De a "d" rovatba ezt írták: Dilatativ cardiomyopathia. Hozzá kell tenni hogy 2010.11.02-án fitymaszűkületi műtétje volt! Kérdésem hogy a halál okát okozhatta e az hogy a műtétje után nem kapott véralvadásgátlót és ez által keletkezhetett e vérrög? Bár tudom hogy ezzel nem hozhatom vissza! (Az említett "d" rovat mit jelent? ) Köszönettel Bné!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza cardiomyopathia témában

Tisztelt Kérdező!

Fitymaszűkület műtét után nem is kell tartósan vérhígító. A dilatativ cardiomyopathia a szívizom betegségét igazolja, ami egybevág a halál okaként felállított diagnózissal.

Kérdés: 2011. január 01., 17:48; Megválaszolva: 2011. január 05., 21:33
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lelet értelmetés
Kardiologia ultrahang
Pulzus érték
Szívprobléma