• Ha leküzdöm a pánikbetegségem,elmúlik a ritmuszavarom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 5 éve van szenvedek a pánik betegséggel,és akkor jelentkezett nálam szívritmus zavar.Egy éve el kellett mennem,és szakorvos segítségét kellett kérjem,mert mentőt kellett hívni olyan rosszul voltam.Szeretném megkérdezni,hogy egy éve szedem a pánik betegségemre a gyógyszert,de a ritmuszavar helyenként még jelentkezik,ha sikerül túljutnom rajta,az is el fog múlni.Lehet ebből nagyobb problémám.Voltam már szívsebésznél,teljes vizsgálatot csinált,azt mondta makk egészséges a szívem,kardiológiára jártam fél évig,ott sem találtak semmit,az EKG eredményemre sem mondták soha,hogy nem jó.Létezik,hogy tényleg a stressz okozza,és ez elmúlik,ha rendbe teszem magamban a dolgokat.És nem lesz nagyobb bajom,ha nem szedek a ritmuszavarra gyógyszert?Mert én már teljesen kétségbe vagyok esve,és nagyon tartok attól,hogy ebből komolyabb bajom is lehet. Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel:Simon Anita

        Dr. Bene Orsolya válasza a ritmuszavar témában

        Kedves Anita! Nem írja, milyen ritmuszavarról van szó, így csak találgatni tudok. Bizonyos ritmuszavarokat valóban fokozhat a stressz, pánik. Máskor pont fordított a helyzet: az egyébként egészséges szívűeken is gyakran előfordulnak bizonyos ritmuszavarok, melléütések, amiket sokan meg sem éreznek, mások kifejezetten kellemetlennek élnek meg, és már előre félnek azok jelentkezésétől. Ha néhány ilyen ütésen kívül más nem igazolódott, akkor tényleg csak magában kell rendezni a dolgokat: ha megoldja a pszichés gondokat, jó eséllyel csökken a ritmuszavar előfordulása, de sokat segíthet az is, ha megtanulja "kezelni", figyelmen kívül hagyni ezeket az ütéseket. Sport, jóga sok esetben segíteni szokott. Ha egyébként egészséges a szív (mint az Ön esetében is), akkor általában nincs is szükség gyógyszeres kezelésre ilyen ún. extraszisztolék kapcsán.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk

        Dr. Bene Orsolya
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. december 29., 21:16; Megválaszolva: 2010. december 30., 20:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés